25/11/08

ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΥΚΑΣΟΥ, ΚΑΥΚΑΣΙΑΝΟΣ ΟΒΤΣΑΡΚΑ / CAUCASIAN, KAVKAZSKAIA OVTCHARKA, OWCHARKA.

ΟΝΟΜΑΣΙΑ: Ποιμενικός Καυκάσου, Καυκασιανός Οβτσάρκα.
ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ: Ρωσία.



ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟN ΠΟΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΥΚΑΣΟΥ.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ: Ο Ποιμενικός Καυκάσου ή Οβτσάρκα κατάγεται από την περιοχή του Καυκάσου μεταξύ Κασπίας και Μαύρης Θάλασσας. Εδώ και αρκετούς αιώνες σε αυτή την περιοχή εκτρέφονται πρόβατα και όχι μόνο, οπότε η ύπαρξη ενός σκύλου-φύλακα ήταν απαραίτητη. Ο σκύλος αυτός είναι άγρυπνος φύλακας και λόγω του πυκνού ζεστού τριχώματός του μπορεί να ανταπεξέλθει στις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν εκεί. Είναι σκύλος που δεν βλέπουμε συχνά εκτός των συνόρων της πατρίδας του.



ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟN ΠΟΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΥΚΑΣΟΥ.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Είναι μεσαίου ως μεγάλου μεγέθους σκύλος. Το ύψος του κυμαίνεται από 64 μέχρι 72 εκ. και το βάρος του από 45 μέχρι 70 κιλά. Το κεφάλι του είναι συμπαγές με σκούρα μάτια, τα αυτιά κρέμονται και όπου επιτρέπεται είναι κομμένα. Η μακριά ουρά ξεκινά από ψηλά και φτάνει μέχρι τον αστράγαλο, στην Ρωσία συνήθως είναι κομμένη. Το τρίχωμά του εμφανίζεται σε τρία μήκη (μακρύ, μεσαίο και κοντό), είναι γερό και άγριο με υπόστρωμα. Το χρώμα είναι το γκρι σε όλες τις διαβαθμίσεις, με διάφορες αποχρώσεις ανοιχτόχρωμες ή κοκκινωπές συνήθως όμως είναι γκρι με σκούρο κίτρινο.



Η ΖΩΗ ΜΕ ΤΟN ΠΟΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΥΚΑΣΟΥ.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Ο Ποιμενικός Καυκάσου είναι ένα σκυλί που είναι ανεξάρτητο, εκπαιδεύεται δύσκολα, είναι επιθετικό και έχει ανάγκη κοινωνικοποίησης. Μπορεί να κοιμηθεί εκτός σπιτιού. Το πλούσιο και πυκνό του τρίχωμα μαδάει πολύ και χρειάζεται τακτικό βούρτσισμα. Έχει ανάγκη αρκετής άσκησης και το φαγητό του πρέπει να είναι αρκετό.